Historiek

Grootvader Jef Yzewyn reed vroeger al met paard en kar naar de gedempte zuiderdokken te Antwerpen , daar had Jef een marktplaats van 16 m2.

Anno 1956 nam Paul Yzewyn de zaak over en specialiseerde zich verder in aardappelen, groenten en fruit en vestigde zich enkele jaren later op de Groothandelsmarkt van Antwerpen

Enige tijd later was de tijd rijp voor de derde generatie: de twee zonen Franki en Benny Yzewyn bouwden samen de zaak verder uit.  In 1978 werd Yzewyn bvba opgericht. De groei werd ingezet en een afdeling in Sint – Gillis – Waas en in Antwerpen was een feit.

Enkele jaren later werd de afdeling in Sint-Gillis-Waas gesloten en werden de magazijnen in Antwerpen uitgebreid.

Mede onder leiding van Tim Yzewyn, werd in 2003 een nieuwe firma opgericht onder de naam YZEWYN & CO bvba .  Vanaf dan werd er een andere koers gevaren, werd er duidelijk ingespeeld op de nieuwe trends in de markt, volumes vergrootten en extra personeel werd aangeworven. Yzewyn & Co was vertrokken voor een snellere groei en versteviging van zijn marktpositie.

Verschillende nieuwe productlijnen werden opgestart om aan de groeiende markt te kunnen voldoen.  In 2007 versterkt Elke Yzewyn ons team, na een volwaardige horecaopleiding aan de hotelschool Ter Groene Poorte weet zij als geen ander de nieuwste culinaire trends te ontdekken die goed van pas komen voor ons horeca-cliënteel.

Sinds 25 september 2018 wordt Yzewyn & Co verstrekt door leeftijdsgenoten van Tim Yzewyn, Paul Ponnet en Guy Claessens hebben reeds meerdere jaren ervaring in de AGF-sector en zullen met hun ervaring en visie bijdragen aan de verdere uitbouw en groei van onze firma.

 

Medio december 2018 zullen wij verhuizen naar ons nieuw bedrijfspand waar efficiëntie, duurzaamheid en een aangename werksfeer centraal zullen staan in de verdere bedrijfsvoering van Yzewyn & Co.

 

Webshop powered by Marcando